Domstolat

Genieten op het Poolse platteland.
Vakantiehuis en groepsaccomodatie

Kastelen: geschiedenis, cultuur, wellness & culinair genieten

Kasteel Boberstein(5 km de rivier de Bobr volgen): aan deze ruine wordt gewerkt.

Kasteel Wojanów(6 km) is gerenoveerd tot een luxe conferentie oord met o.a. een groot spa en wellness aanbod: zwembad, jacuzzi, sauna, massages, fitness en schoonheidsbehandelingen. U kunt online of bij de receptie een afspraak maken:  www.palac-wojanow.pl recepcja@palac-wojanow. pl 0048-757545300  U kunt hier ook biljarten, tenissen of professionele mountainbikes huren.

Kasteel Łomnica(7 km) bestaat uit drie gebouwen met daarin een uitstekend restaurant, een geschiedenis museum over het Hirschberger Tal en een agrarisch museum met streekproducten.

Kasteel Karpniki (8 km): prachtig gerenoveerd en u kunt hier fantastisch culinair eten voor een evenzo aangename prijs.

Bij kasteel Stanisław (25 km richting Karpacz) kunt u in stijl dineren voor een zeer acceptabele prijs. Een culinaire aanrader! Beste restaurant in de buurt, met een mooi arboretum.

Kasteel Chojnik – Sobieszow. De ruïne staat op 627 meter op een granietberg in Sobieszów. Het is een mooie wandeling , maar de steile hellingen zijn bv. met een buggy niet makkelijk te doen.

Kasteel Bolków heeft elk jaar een rock -en gothic muziekfestival check www.castleparty.com.

Kasteel Książ bij Wałbrzych is een enorm complex en voormalig hoofdkwartier van Adolf Hitler.

Klooster Krzeszów ten zuiden van Kamienna Góra behoort met zijn barokke Cysterski kerk en de Świdnica Piast kapel en aanpalende abdij tot de Unesco World Heritage site’s.