Domstolat

Genieten op het Poolse platteland.
Vakantiehuis en groepsaccomodatie

Wintersport

Naast warme zomers staat het gebied bekend om echte winters met veel sneeuw. Reeds op 15 minuten rijden van het huis zijn er mooie ski- en snowboardpistes en langlauf loipen.

Normaliter valt de eerste sneeuw in december en de laatste in april. In de buurt zijn vele skipistes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Op 20 minuten rijden is Lysa Gora de perfecte skipiste voor beginners. U kunt er een uitrusting huren en eventueel privéles nemen bij een engels of duits sprekende gediplomeerde skileraar (m/v). De populaire wintersportplaatsen Szklarska Poreba en Karpacz liggen op zo’n 35 minuten rijden in het Reuzengebergte ofwel de Karkonosze. Wintersport is hier zeer goedkoop vergeleken bij andere Europese bestemmingen.

Wintersport in Szklarska Poreba
In de bergen bij Szklarska Poreba werkt een systeem van liften en skiroutes van in totaal 15 kilometer (Ski Arena Szrenica). In het stadje zelf zijn ook nog 20 skiliften en een springschans. Geskied wordt er met name op bergen als de Szrenica (1362 m) en de Izerskie Bergen: Wysoki Kamien (1058 m) en Czarna Góra (965 m). De pistes variëren in lengte tussen de 1400 meter en de 4400 meter, met als hoogtepunt de zwarte FIS afdaling (wereldbeker) van ruim 2000 meter.

Wintersport in Karpacz
Aan de voet van de Sniezka, de hoogste berg van het Reuzengebergte, ligt het skigebied van Karpacz. Met 2 stoeltjesliften en 5 sleepliften is het gebied vooral geschikt voor beginnende skiërs en gezinnen met kinderen. De pistes variëren van eenvoudig (blauw) tot moeilijk (zwart). De langste afdaling is 2200 meter. Ook zijn er mooie off-piste routes.

Daarnaast liggen in Karpacz zelf een 9 tal kleinere pistes. Deze zijn zeer geschikt voor het aanleren van het skiën en zijn door de verlichting ook s’ avonds te gebruiken. De grote liften en springschans ‘Orlinek’ zijn gelegen tussen Karpacz en Karpacz Górna (het hoger gelegen deel van Karpacz). Er zijn in Karpacz skischolen aanwezig en verschillende skiverhuur-bedrijven. Voor kinderen is de locatie van de rodelbaan leuk om te skiën en te sleeën.

Langlaufen in Jakuszyce
Jakuszyce is hét langlaufmekka in Polen. Ieder jaar wordt hier de Piastenloop georganiseerd, een internationaal zeer bekende langlaufwedstrijd.

Het centrum voor Cross -Country Skiing, “Jakuszyce” biedt u de mogelijkheid om te langlaufen op loipen van verschillende moeilijkheidgraad en verschillende lengte. U kunt hier ook materiaal huren.

De loipen variëren van zeer eenvoudig tot zeer moeilijk en hebben een totale lengte van meer dan 100 km geprepareerde en meer dan 150 km niet gespoorde loipen. Alle routes maken lussen in de vorm van een klaverblad en kruisen elkaar, waardoor u ze prachtig kunt combineren. Hoogste punt van de routes: 1001m boven zeeniveau. Het levert ook prachtige uitzichten op.

Wij geven u graag meer informatie over de wintersportmogelijkheden: info@domstolat.com